Південна Африка: вбито католицького священника і трьох коптських монахів
  • Птн, 15/03/2024 - 12:02

У середу, 13 березня, в Південно-Африканській Республіці вбили замбійського місіонера. Напередодні там же були вбиті троє коптських монахів. Цілком ймовірно, що ці два злочини не пов’язані між собою. Однак вони свідчать про те, що ситуація в Південній Африці стає все більш небезпечною, в тому числі і для християн. Про це пише Vatican News.

Отець Вільям Банда належав до Товариства закордонних місій Святого Патрика. Він був убитий пострілом у потилицю в катедральному соборі Цаніна, коли готувався до ранкової Меси. Нападник пішов за священником до сакристії, коли той закінчив молитися Розарій з вірянами.

Напередодні було вбито трьох коптських монахів. Злочинець був затриманий. Жертвами злочину стали отець ігумен Такла Ель-Самуелі, отець Міна ава-Маркус і отець Юстос ава-Маркус. Вони були родом з Єгипту і належали до Коптської Православної Церкви.

Вбивство сталося у вівторок, 12 березня, в монастирі святого Апостола Марка і святого Самуїла, сповідника в містечку Куллінан, розташованому приблизно в 40 км від Преторії. Трьох ченців зарізали ножем. Очевидцем злочину став четвертий монах, якому вдалося втекти, хоча нападник вдарив його металевим прутом. 35-річний вбивця був затриманий поліцією і 14 березня мав постати перед судом. Посол Єгипту в ПАР у вівторок вже відвідав атакований монастир, щоб особисто проконтролювати ситуацію.