Поліпшення становища християн у світі не передбачається
  • Срд, 13/11/2013 - 20:30

Переслідування християн у різних країнах зростає і продовжуватиме зростати, вважає аналітик міжконфесійної християнської благодійної організації «Open Doors». Близько 100 млн. християн у всьому світі піддаються гонінням за свою віру і поліпшення ситуації не прогнозується, заявив експерт в інтерв'ю DW.DE.

За словами аналітика, 5 країн, де християни піддаються найбільшій дискримінації - Північна Корея, Саудівська Аравія, Афганістан, Ірак і Сомалі - стабільно в останні роки займають перші місця серед найбільш небезпечних для християн держав. Північна Корея 11 років лідирує в індексі переслідувань «Open Doors» - списку 50 країн, де християни піддаються найбільшим переслідуванням, який щорічно складає організація. Християни тут змушені ретельно приховувати свою релігійну приналежність, інакше їм загрожує трудовий табір.

Разом з тим, експерт позначив деякі країни в Південно-східної Азії, де становище християн стало трохи кращим. Наприклад, в М'янмі, де християни є одними з найбільш численних меншин. Однак і тут християни регулярно піддаються переслідуванням з боку військової хунти.

У цілому ситуація для християн у світі не покращилася, а скоріше, навіть навпаки. Особливо це помітно в країнах «арабської весни», зокрема, в Єгипті, де після революції та повалення Мурсі становище християн, яких звинувачують у пособництві поваленню колишнього президента, стало дуже важким. Реєструються численні акції насильства проти коптських громад.

Експерт відзначив також загальну тенденцію погіршення становища християн, пов'язану із зростанням ісламського екстремізму в різних частинах світу. Діяльність «Боко Харам» в Нігерії, атаки на церкви в Пакистані і Малі є найбільш яскравими прикладами.

Незважаючи на впровадження «демократичних» режимів у країнах «арабської весни» та інших, релігійні меншини продовжують зазнавати переслідувань. Навіть в Індонезії, де «демократія добре функціонує протягом декількох років», християни часто стають жертвами дискримінації та насильства.

За матеріалами www.sedmitza.ru