Принцеса Кейт Міддлтон бореться з раком і заохочує інших хворих не втрачати надію
  • Суб, 23/03/2024 - 19:36

Принцеса Уельська, Кетрін “Кейт” Міддлтон, у п'ятницю здивувала світ, публічно оголосивши, що вона бореться з раком і перебуває на ранніх стадіях лікування.

Після заяви принцеса також звернулася до інших хворих і попросила не втрачати надії.

“У цей час я також думаю про всіх тих, чиє життя постраждало від раку. Усіх, хто зіткнувся з цією хворобою, прошу, не втрачайте віри чи надії. Ви не самотні”, — сказала 42-річна Міддлтон у відеозверненні 22 березня.

На початку лютого Всесвітня Організація Охорони Здоров’я (ВООЗ) підрахувала, що у 2022 році було зареєстровано 20 мільйонів нових випадків раку, що призвело до 9,7 мільйонів смертей. Прогнозується, що до 2050 року кількість нових діагнозів раку сягне приблизно 35 мільйонів, що на 77% більше, ніж у 2022 році.

Ця новина, що викликала хвилю глобального занепокоєння та підтримки, була оголошена в офіційному акаунті X принца та принцеси Уельських. Це сталося лише через місяць після того, як було підтверджено, що король Англії Карл III також бореться з раком.

Католицька Церква в Англії приєднується до молитви

Кардинал Вінсент Джерард Ніколс, архиєпископ Вестмінстерський і глава Конференції Католицьких Єпископів Англії та Уельсу, привітав “мужність принцеси Уельської, яка так відкрито розповіла про своє здоров’я”.

“Вона не лише підбадьорює всіх, хто несе тягар поганого здоров’я, але й так зворушливо говорить про важливість свого сімейного життя. Її повідомлення спонукає багатьох людей молитися за неї та її повне одужання, як, безперечно, робитиму і я”, – сказав він у дописі на своєму акаунті X.

Принцеса вдячна за підтримку

У своєму посланні дружина принца Вільяма, першого в черзі на британський престол, висловила вдячність за “всі чудові повідомлення підтримки”, отримані після серйозної операції на черевній порожнині в Лондоні, після якої результати досліджень дати підстави встановити діагноз.

Принцеса додала, що“ зараз їм, як сім’ї, потрібно трохи часу, простору та приватності”, поки вона завершить лікування. “Моя робота завжди приносила мені глибоке почуття радості і я з нетерпінням чекаю повернення, коли зможу. Але поки що я повинна зосередитися на повному одужанні”, – додала вона.

Переклад за CNA.