«Прийди і подивися»: Василіяни запрошують хлопців спробувати життя у монашій спільноті
  • Чтв, 14/03/2024 - 13:58

Крехівський монастир святого Миколая Чину святого Василія Великого запрошує хлопців, які розпізнають своє покликання, пожити чотири дні у монашій спільноті. 

Про це монастир інформує на своїй сторінці у соцмережі «Фейсбук».

На зустріч запрошують хлопців віком від 16 років. Протягом чотирьох днів вони матимуть нагоду пожити у ритмі чоловічого монастиря і дізнатися його особливості – долучитися до молитви, праці, навчання і трапези монашої братії. «Якщо шукаєш правдивого голосу серед голосів світу, – прийди і подивися…» – запрошують у монастирі.

Така зустріч – один зі заходів, які Чин святого Василія Великого проводить, щоб заохотити молодь прислухатися до свого покликання. «Деякі кроки, щоб показати привабливість духовного покликання, ми робимо. Наприклад, організовуємо тиждень формації, який можуть відвідати особи, що хочуть розпізнати своє покликання або вагаються, чи вступати їм до монастиря. Ми даємо хлопцям можливість пожити тиждень у Крехові з ченцями — їм розповідають про чернецтво: який це стиль життя, чим монахи займаються, які правила в монастирі… І тоді вони мають можливість більше з цим познайомитись. Після чого дуже часто з’являються нові покликання. Також маємо покликання з Ліцею св. Йосафата в Бучачі», – зазначив у нещодавньому інтерв’ю «Духовній величі Львова» про тиждень у Крехові згадує новий протоігумен Провінції Найсвятішого Спасителя Чину Святого Василія Великого (ЧСВВ) о. Йосиф Кралька.

Зустріч відбудеться 28-31 березня 2024 року

Реєстрація за телефоном: +380963133454

Крехівський монастир святого Миколая Отців Василіян — монастир ЧСВВ УГКЦ у селі Крехів на Львівщині, заснований у 1612 році. Монастирський ансамбль — пам’ятка архітектури національного значення XVII-XVIII століть, а сам монастир – відоме відпустове місце, знане чудотворним іконам Богородиці і святого Миколая.

В середу, 13 березня,  протоігумен Йосиф Кралька ЧСВВ представив спільноті монастиря Ігумена та Маґістра (Вчителя новиків). Ігуменом Крехівського монастиря став о. Володимир Маланюк ЧСВВ. А о. Романа Мельника ЧСВВ призначено Маґістром у Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні.