Проголошуючи Рік молитви, Папа закликав молитися і за мир в Україні
  • Пон, 22/01/2024 - 11:28
В рамках приготування до Святого Року 2025 Папа Франциск закликав наново відкривати важливість і цінність молитви, заохочуючи також молитися за Україну та інші країни, що страждають від війни, звернувши окрему увагу на страждання дітей. Він також скерував думку до Гаїті, де кілька днів тому були викрадені черниці, закликаючи до суспільної злагоди.

Неділя Божого слова, що відзначалася 21 січня 2024 р., стала нагодою для Папи Франциска, щоб проголосити спеціальний Рік молитви, що пройде в контексті приготування до Ювілею. Проголошення відбулося опівдні за римським часом, після проказування молитви «Ангел Господній».

Уділивши паломникам, які зібралися на площі Святого Петра у Ватикані, своє благословення, Святіший Отець сказав: «Наступні місяці приведуть нас до відкриття Святих Дверей, чим ми розпочнемо Ювілей. Прошу вас посилити молитву, щоб приготуватися до того, щоб добре пережити цю подію благодаті та відчути в ній силу Божої надії. Саме тому сьогодні ми розпочинаємо Рік молитви, тобто рік, присвячений тому, щоб наново відкривати велику цінність і абсолютну потребу молитви, молитви в особистому житті, в житті Церкви, молитви у світі».

«У ці дні, – вів далі Наступник святого Петра, – особливо молімося за єдність християн і не втомлюймося благати Господа про мир в Україні, в Ізраїлі та Палестині, а також у багатьох інших частинах світу: від його відсутності завжди страждають найслабші. Я маю на думці найменших, численних поранених і загиблих дітей, тих, які позбавлені тепла і любові, мрій і майбутнього. Відчуваймо відповідальність за те, щоб молитися і будувати для них мир!».

Папа також скерував думку до Гаїті, де загострилася соціальна ситуація. «Я з сумом дізнався про викрадення на Гаїті групи людей, в тому числі шістьох черниць», – cказав він, і звернувшись із закликом про їх звільнення, запевнив у тому, що молиться «за суспільну злагоду в країні», закликаючи всіх «покласти край насильству, яке завдає стільки страждань».