Сила перемоги здобувається не тільки могутністю зброї, але і силою віри та молитви до Бога: 30 військових капеланів успішно завершили курси підвищення кваліфікації
  • Пон, 18/12/2023 - 11:47
«Військові капелани допомагають зміцнювати бойовий дух воїнів як надважливої складової нашої Перемоги. Але не менш важлива місія капелана – допомогти нашим воїнам залишатися людиною і зберегти людяність в умовах війни, стояти на захисті життя людини: власного, військового побратима, зрештою кожного українця», - Генеральний штаб ЗСУ
На офіційній сторінці Генерального штабу ЗСУ в Facebook повідомляється, що військовий інститут КНУ імені Тараса Шевченка провів четвертий випуск капеланів, які завершили курси підвищення кваліфікації з питань військового капеланства ЗС України. Після шеститижневої загальновійськової та фахової душпастирської підготовки, близько 30-ти військових капеланів від шести релігійних організацій отримали сертифікати про успішне завершення курсів.

Заходи з нагоди випуску капеланів відбулися з благословенням уповноважених від релігійних організацій та релігійних лідерів організацій представлених серед капеланів-випускників. Випускники проголосили Молитву військового капелана та помолились за Україну. Після чого очільники релігійних організацій благословили військових капеланів, які навчалися.

«Вчетверте наш інститут надає можливість офіцерам-капеланам з різних релігійних організацій отримати професійні знання та навички з питань військового капеланства. Я дуже пишаюся нашими випускниками, які віддано служать Богові та Україні, допомагаючи нашим воїнам зберегти духовну силу та моральну стійкість у складних умовах війни. Вони є душею українського війська, яке заслуговує на найбільшу довіру та повагу у суспільстві. Бажаю нашим капеланам міцного здоров’я, Божого благословення та успіхів у їхньому благородному служінні. Нехай Господь охороняє вас та ваші родини!», - звернувся до капеланів заступник начальника ВІ з МПЗ полковник Євген Бойко.  

Окрім вручення сертифікатів начальник служби військового капеланства полковник Олексій Терещук вручив капеланам відповідну відзнаку – дужку до нарукавного знаку: «Бути поруч!». Ця відзнака є символом професійної, корпоративної культури та вказує на успішне завершення курсів.

«У найтяжчий і вирішальний час капелани жертовно і віддано стали поруч з нашими воїнами. А відтак всі ми разом зі світом стали на захист рідної України. Український народ ніколи не перестане вірити у Бога і боротись за свою державу та незалежність, а історія, сподіваємось, вирізьбить  на національних скрижалях імена Героїв», - запевняє штаб.