Святіший Отець: війна - це божевілля і поразка
  • Срд, 13/03/2024 - 11:36

Наприкінці загальної аудієнції середи Папа Франциск закликав залишатися витривалими в молитві за народи, що страждають від воєн, розповівши про особливий дарунок, пов’язаний з війною, який він отримав вранці.

 

«І, будь ласка, залишаймося витривалими в палкій молитві за тих, хто страждає від жахливих наслідків війни», – промовив Папа Франциск захриплим голосом наприкінці загальної аудієнції в середу, 13 березня 2024 р., в одинадцяту річницю свого понтифікату. В той час, як через застуду він знову попросив прочитати свою катехизу та кінцеві вітання отця П’єрлуїджі Джіролі з Державного Секретаріату, то завершальний заклик Святіший Отець виголосив особисто.

Скеровуючи, як звичайно, вітання до хворих, похилих віком, молодят і молоді, Папа Франциск сказав: «Заохочую всіх і далі старанно верстати великопосний шлях, готові чинити жести християнської солідарності повсюди, куди Провидіння покличе вас діяти», – а тоді сказав: «І, будь ласка, залишаймося витривалими в палкій молитві за тих, хто страждає від жахливих наслідків війни. Сьогодні мені принесли вервичку і Євангеліє молодого солдата, який загинув на фронті: він молився з ними. Багато молоді, численні молоді люди йдуть на смерть! Молімось до Господа, щоб дав нам благодать перемогти це божевілля війни, яка завжди є поразкою».