Святий Престол передав дар жертвам тайфуну на Філіппінах
  • Суб, 16/11/2013 - 15:17

Апостольська Столиця передала 150 тис. доларів на допомогу постраждалим в результаті тайфуну, що обрушився на Філіппіни і, крім численних руйнувань, забрав понад 3,5 тис. людських життів. За словами підсекретаря Папської ради "Cor Unum", о. прелата Сегундо Теада Муназа, мова йде про символ близькості Святішого Отця і всієї вселенської Церкви до людей, що страждають від наслідків катаклізму. Священик розповів, що солідарність з населенням Філіппін проявляють багато помісних Церков і національних відділень католицької благодійної організації "Caritas", збираючи великі суми грошей. О. Муназ зазначив, що це звичайна практика Церкви перед обличчям важких ситуацій, в які потрапляють люди в різних куточках світу. Він розповів, наприклад, що для допомоги сирійському народові, який протягом двох з половиною років страждає від громадянської війни, Церквою було зібрано і передано більше 80 млн. євро.

За словами о. Муназа, щоб підтримати жертв тайфуну, в Філіппіни попрямує голова Папської ради "Cor Unum" кардинал Робер Сара з деякими своїми співробітниками. Він особисто познайомиться з роботою, яка здійснюється на благо населення країни і висловить близькість і підтримку Святішого Отця.

У той час, як міжнародне співтовариство мобілізувалося на допомогу філіппінському народові, архиєпископ Маніли, кардинал Луїс Антоніо Тагле, оголосив 16 листопада 2013р. Днем молитви та посту в наміренні жертв стихії. Він запевнив, що вони не залишаться на самоті перед обличчям своїх проблем і закликав віруючих пам'ятати про ближніх, втішаючи і допомагаючи їм.
За матеріалами http://be.radiovaticana.va/