Святий Престол приєднався до Конвенції про передачу засуджених осіб
  • Нед, 14/04/2019 - 10:48

Зроблено це на початку року від імені Держави-Міста Ватикану. Угода в вступає в дію у Ватикані від 1 травня.

У Ватикані повідомлено про те, що 15 січня 2019 р., в штаб-квартирі Ради Європи, монсеньйор Паоло Руделлі, Спеціальний Представник Святого Престолу при Раді Європи, передав документи про приєднання Святого Престолу від імені Держави-Міста Ватикану до «Конвенції Ради Європи щодо передачі засуджених осіб» від 21 березня 1983, та до «Додаткового Протоколу до Конвенції про передачу засуджених» від 18 грудня 1997 року.

При цій же нагоді, монсеньйор Руделлі передав ратифікаційні грамоти Святого Престолу від імені Держави-Міста Ватикану «Протоколу про внесення змін до Додаткового Протоколу до Конвенції про передачу засуджених» від 22 листопада 2017 року.

Висловлюючи згоду Держави-Міста Ватикану взяти на себе зобов’язання, які випливають з цих міжнародних угод, Святий Престол подав шість інтерпретаційних заяв, які є інтегральною частиною згаданих документів про приєднання та ратифікацію. Згідно з приписами, передбаченими цими ж трактатами, Конвенція та Додатковий Протокол вступають в дію у Ватикані від 1 травня цього року.