У 2023 році кров святого Януарія вчетверте стала рідкою
  • Втр, 19/12/2023 - 10:19

16 грудня 2023 року в Неаполі, Італія, відбулося четверте за рік чудо розрідження крові. Воно традиційно відбувається до трьох разів на рік.

Кров святого Януарія чудесним чином стала рідкою в суботу, 16 грудня 2023 року в Неаполі, Італія, приблизно о 10:36 ранку за місцевим часом у Королівській каплиці скарбів святого Януарія (Cappella del Tesoro di San Gennaro).

Настоятель каплиці монс. Вінченцо Де Грегоріо очолив щорічне зібрання. Традиційна молитва розпочалася о 7:45 ранку, її відвідали тисячі людей.

Після вилучення ампули з футляра о 9:39 ранку кров не була розріджена. Однак о 10:36 вона розрідилася, про що було зроблено оголошення. Присутні раділи оплесками.

«Завжди існує ризик того, що святий Януарій стане піцою, мандоліною чи оберегом на щастя. Натомість свято св. Януарія відбувається виключно через те, що ми святкуємо: смерть Ісуса на хресті», – сказав монс. Вінченцо Де Грегоріо зібраним.- «Просимо священномученика Януарія, щоб свідчення його життя, аж до крові, захищало і підбадьорювало нас».

Історія чуда розрідження

16 грудня - річниця порятунку Неаполя від виверження вулкану Везувій 1631 року.

Хоча розрідження крові потенційно відбувається три рази на рік (субота перед першою неділею травня, свято святого 19 вересня та 16 грудня). Цьогоріч 16 грудня 2023 року стало четвертим випадком розрідження.

23 листопада 2023 року кров несподівано стала рідкою, коли Вселенський Патріарх Варфоломій тримав ампулу з кров’ю святого. Патріарх Варфоломій є світовим духовним лідером східних православних християн, пише ChurchPop.

Хоча Церква офіційно не визнає це чудо, місцеві жителі вважають його «добрим знаком» для міста Неаполь.

Святий Януарій був єпископом ІІІ століття, відомий своєю хоробрістю, захищаючи свою паству, і був замучений під час правління імператора Діоклетіана. Він є покровителем Неаполя, Італія.