У боротьбі з голодом необхідно більше людського фактору
  • Птн, 16/05/2014 - 12:50

У боротьбі з голодом необхідно більше людського фактору, аніж лише розвитку техніки і наукового прогресу. Постійний спостерігач Апостольської Столиці при ФАО говорив про це на регіональній конференції про боротьбу з голодом в Латинській Америці і на Карибах.

Зустріч Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) в Сантьяго-де-Чилі проходила під гаслом «Ефективні відповіді для тих, хто терпить від голоду».

Архиєпископ Луїджі Траваліно  нагадав слова Папи Франциска про скандал голоду, який полягає в тому, що в часи, коли світ спроможний прогодувати усіх мешканців планети, все одно є люди, які страждають від недоїдання. У цьому контексті він наголосив, що до цього не можна просто звикнути ані тим більше дозволити, щоб біда і голод надалі зростали так, як це відбувається зараз. Ватиканський представник вказав на необхідність розвитку домашнього господарства і індивідуальної риболовлі, а також відкриття ринків перед дрібними підприємцями. Спостерігач Апостольської Столиці при ФАО нагадав, що в центрі усієї діяльності в боротьбі з світовим голодом повинна бути солідарність.

За матеріалами wiara.pl