У Нігерії бойовики викрали пастора і 16 членів євангельської церкви
  • Птн, 24/05/2019 - 09:55

Під час нападу на церкву однієї з найбільш великих деномінацій Нігерії бойовики вбили одну людину. Ще 17 християн викрали.

19 травня в штаті Кадуна, Нігерія, 20 озброєних бойовиків напали на євангельську церкву «Evangelical Church Winning All». Вони відкрили вогонь по християнах і викрали пастора Закарі Ідо, його дочку і ще 15 парафіян, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com з посиланням на The Christian Post.

 «Усе сталося близько о пів на першу ночі. Ми разом з іншими громадами зібралися на репетицію хору, яка зазвичай починається о дев'ятій вечора і закінчується близько першої години ночі, – повідомив анонімний свідок. – Озброєні люди оточили церкву і почали стріляти. Усі були налякані. Ми не мали куди бігти».

Пастор Нат Вазірі, секретар окружної церковної ради, розповів The Nation, що бойовики забрали телефони в присутніх у церкві і вимагали видати пастора.

 «Хористи злякалися погроз і вказали на будинок пастора, – пояснив Вазірі. – Бойовики забрали його разом з дочкою. Серед викрадених був син пастора іншої церкви».

Євангельська церква «The Evangelical Church Winning All» налічує близько 5 мільйонів членів по всій країні і є однією з найбільших християнських конфесій у Нігерії.

Поки невідомо до якого угрупування належать бойовики.

Нігерія посідає 12-е місце в списку країн, де найбільше переслідують християни (World Watch List) благодійної організації Open Doors США. За даними організації, населення Нігерії становить близько 195 млн осіб і приблизно 91 млн з них християни.