У Стрию проведуть курс з тактичної медицини для священнослужителів
  • Чтв, 05/05/2016 - 21:55

10-11 травня 2016 року в м. Стрию, на парафії Всіх святих українського народу (вул. Виговського, 8), з ініціативи Комісії душпастирсва силових структур України Стрийської єпархії, буде проводитись курс з тактичної медицини, знаний ще як курс «бійця рятувальника» (Combat Lifesaver Course) для священнослужителів. Курс проводитимуть представники гуманітарної ініціативи Світового Конгресу Українців «Захист Патріотів».

Навесні 2014 року, коли Росія анексувала Крим та розпочала збройний конфлікт на Сході України, українські військові виявилися не готовими до війни. Не було належного медичного спорядження та, що важливіше, знань, як надавати допомогу на полі бою. Аптечок військові або не мали взагалі, або вони складалися зі старих перев’язувальних пакетів та радянських гумових джгутів. Навчанням з медицини уваги не приділяли взагалі. Бійцям доводилося надіятися лише на долю. Задля вирішення проблеми, у травні 2014 року була створена гуманітарна ініціатива Світового Конгресу Українців «Захист Патріотів».

Інструктори «Захисту Патріотів» пройшли сертифікацію за міжнародними стандартами медицини задля проведення професійного навчання яке базується на доказовій медицині та керується міжнародними протоколами ТССС (Committee on Tactical Combat Casualty Care).

Курс бійця-рятувальника, який викладають у всіх країнах-членах НАТО надає знання з першої допомоги на полі бою. Протягом курсу навички відпрацьовуються з використанням тренувальних матеріалів, включаючи компоненти IFAK, та випробовуються під час моделювання бойових дій.

Усім учасникам курсу потрібно мати з собою спортивний одяг.

Кількість учасників обмежена.

Телефон для запису - о. Ростислав Височан   0971437008.