В Німеччині грабують церкви і школи, щоб фінансувати джихад
  • Суб, 15/11/2014 - 01:00

Мусульмани в Німеччині грабували церкви і школи, а також проводили «благодійні» збірки з метою допомогти джихадистам в Сирії. Таким чином їм вдалося назбирати кількасот тисяч євро.

Впродовж останнього часу в Німеччині зростає кількість салафітів – надзвичайно радикальних мусульман, які керуються вкрай агресивною і дослівною інтерпретацією Корану. Як виявилось, салафіти грабували німецькі церкви і школи, а отримані таким чином кошти передавали на підтримку фанатиків-вбивць в Сирії. Про це стало відомо після багатьох арештів, проведених німецькими службами безпеки. В рамках операції поліція обшукала 40 помешкань, і частину заарештованих було звинувачено в вербуванні охочих стати членами Ісламської держави.

Підозрювані в злочинах походять як з півночі, так і з півдня Німеччини. Лише у Північній Рейн-Вестфалії, за даними спецслужб, зараз перебуває 1800 салафітів. З них 250 чоловік віком 18-29 років були визнані схильними до насильства.

Салафіти не лише грабували церкви і школи, але й вербували членів ІДІС. Вони також проводили збірки, які називали благодійними, метою яких була підтримка джихаду. Відповідно до даних німецьких служб, фанатики з Сирії впродовж останніх місяців отримали з Німеччини кількасот тисяч євро.