«Вірусне» фото: Череп св. Томи Аквінського на пасажирському сидінні джипа
  • Птн, 15/03/2024 - 13:37

Журналіст EWTN нещодавно зробив фото, на якому зображені мощі св. Томи Аквінського, які транспортують до Аббатства Фоссанова на пасажирському сидінні джипа. Це фото було зроблено 7 березня 2024 р. на вулицях Приверно, Італія, і невдовзі стало «вірусним».

Процесія відбулася на згадку про 750-річчя смерті святого 7 березня 1274 року в абатстві Фоссанова, де також була знайдені мощі, пише churchpop.

Очолив процесію єпископ Маріано Крочата з єпархії Латина-Терачина-Сеце-Пріверно.

Святий Тома Аквінський, вчитель Церкви, був домініканським монахом і священником. Він є одним із найбільших учителів, теологів і філософів Церкви. Він також відомий як «ангельський лікар».

Кортні Марез з Католицького інформаційного агентства повідомила, що «мощі (у вигляді черепа) вшановується в соборі Пріверно 12-го століття, оскільки вони були знайдені у вівтарі сусіднього абатства Фоссанова в 1585 році з нотаріально завіреними документами, які вказують на те, що це був череп Ангельського лікаря».

У статті також говориться, що «череп у Пріверно є одним із двох черепів, які наразі вважаються черепом святого Томи Аквінського. Домініканці в Тулузі нещодавно замовили новий релікварій для черепа святого Томи Аквінського, який подорожував Францією і за кордоном».

Католицький автор і користувач Twitter Джон Геррейд побачив фотографію зі статті Католицького інформаційного агентства та поділився нею зі своїми підписниками.

На фотографії, зробленій фотографом EWTN News Даніелем Ібаньєсом, релікварій зображений на пасажирському сидінні джипа під час його транспортування до абатства Фоссанова. Ібаньєс – фотограф із Ватикану для EWTN News. Його роботи представлені в кількох новинних виданнях EWTN, включаючи Catholic News Agency, National Catholic Register, ACI Group і ChurchPOP.

Підписав Геррейд фото так: «Це найкрутіше фото, яке я бачив за довгий час, і я хочу його роздрукувати».