Візит представників Kirche in Not до офісу КМЦ-EWTN
  • Суб, 24/09/2016 - 19:12

У п`ятницю, 23 вересня, працівники Католицького Медіа-Центру і Телебачення Віковічного Слова приймали гостей. До нас завітали представниці благодійної організації "Kirche in Not" ("Допомога Церкві в потребі").

Маґда Качмарек (референт по справах, пов`язаних з Україною) приїхала разом із Луцією Вікі (Швейцарія) та Ньєвес Барера (Іспанія), аби подивитись на власні очі, як і чим живе Церква в Україні. Графік відвідин і зустрічей, звичайно ж, у гостей був напружений, але ми були раді, що і до нашого офісу їм вдалося завітати.

Для нас прекрасною можливістю було особисто познайомитись з тими, хто збирає гроші для допомоги у справі євангелізації. Маґда Качмарек пригадала, що центральний офіс у Кьоніґштайні (Німеччина) займається самими лише проектами (щороку їх розглядається майже 6000).

Натомість у різних країнах є відповідні люди, цього разу до нас прибули представниці Швейцарії та Іспанії, які відвідують парафії та різні організації, шукають людей доброї волі, і збирають гроші, аби можна було надати допомогу відповідно до поданих проектів. Вони розповідають про ситуацію в конкретних країнах, про потреби та можливості Церкви.

Після короткої екскурсії офісом, презентації досягнень від моменту останнього візиту добродіїв (а це було майже рік тому) ми почастували гостей традиційним обідом: українським борщем та варениками.

На завершення Маґда Качмарек підкреслила: "Ми дякуємо, що Церква представлена в медіа. Для нас це дуже важливо!".