Владика Богдан (Дзюрах) подякував Греко-Католицькій Церкві Словаччини за солідарність та молитву за мир в Україні
  • Птн, 24/07/2015 - 12:20

Cолідарність Словацької Греко-Католицької Церкви зі страждаючими людьми в Україні є знаком великої підтримки і християнського милосердя, який зміцнює в нас надію, що з Божою поміччю зможемо достойно перейти теперішні важкі випробування, які випали на долю нашого народу, та дочекаємося миру в Україні та в інших куточках земної кулі, звідки линуть до неба сльози і стогін страждаючих дітей Божих.

Про це пише владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, у листі-подяці Архиєпископові Янові (Баб’якові), Митрополитові Пряшівському.

Єпископ у листі дякує за відозви греко-католицької ієрархії Пряшівської митрополії ГКЦ щодо ситуації в Україні та за неустанну молитву про мир. Особливо владика Богдан  відзначає щедрість вірних, які через структури БФ «Карітас» пересилають матеріальну поміч потребуючим в Україні.

«Нехай Господь сторицею винагородить усіх, хто виявляє милосердя і християнську любов, яка сягає від Ужгорода, через Тернопіль і аж до Мелітополя на Сході України! За все добро, яке ми зазнаємо від ієрархії, духовенства і вірних Греко-Католицької Церкви у Словаччині складаю на Ваші руки, Високопреосвященний Владико Яне, слова найщирішої подяки та запевнення наших взаємних молитов за усіх жертводавців», - дякує владика Богдан Греко-Католицькій Церкві Словаччини.

Пригадуємо, що цього року ієрархи Греко-Католицької митрополії у Словаччині оприлюднили свою Заяву у якій вони висловили свою позицію щодо положення християн в Сирії, Іраку і на Україні. У ній, зокрема, йдеться про те, що братовбивча війна в Україні та жахливий геноцид і вбивства невинних християн в Іраку, Сирії, Нігерії та багатьох інших місцях світу є проявами зла, які повинні зупинитися . Вони закликали вірних постити і молитися за цей намір осіб, які приймають рішення і всіх компетентних сторін, щоб зробити все можливе, щоб зупинити кровопролиття невинних людей.