Владики Постійного Синоду УГКЦ пройшли через Ювілейні двері у базиліці Святого Петра
  • Суб, 05/03/2016 - 11:51

У п’ятницю, 4 березня 2016 року, члени Постійного Синоду здійснили паломництво до базиліки Святого Петра в Римі. З молитвою на устах, спільно з численними вірними, котрі прибувають до Вічного Міста в цей Ювілейний рік Божого милосердя з усіх куточків світу, владики пройшли через Ювілейні двері найважливішого храму Вселенської Церкви.

Тут вони молилися на гробі святого священномученика Йосафата, поручаючи усіх вірних нашої Церкви та увесь український народ Божому милосердю, та благаючи про дар миру і благословення для Батьківщини.

«Кожне прибуття до Риму пов’язане не лише з відвідуванням різних установ Апостольської Столиці, діловими зустрічами з найближчими співпрацівниками Святішого Отця чи з самим Вселенським Архиєреєм, – зауважив в коментарі Департаменту інформації владика Богдан, Секретар Синоду Єпископів УГКЦ. – Це в першу чергу – духовна подія: поклоніння гробам святих апостолів, мучеників та ісповідників віри, укріплення сопричастя з Наступником святого апостола Петра, якому сам Христос довірив провід своєї Церкви на землі».

За словами владики Богдана, цього року паломництво до Риму має особливу вагу, «оскільки відбувається в Ювілейний рік Божого милосердя і є обітницею щедрих Божих дарів для усіх, хто з вірою бере участь в ньому». «То ж, поряд з робочими засіданнями та зустрічами, члени Постійного Синоду не оминули нагоди, щоб заносити свої молитви чи то спільно з нашими вірними, як от в четвер в базиліці Святої Богородиці (Santa Maria Maggiore), чи то приватно – в базиліці Святого Петра, напередодні своєї аудієнції у Святішого Отця Франциска», – зазначив Секретар Синоду Єпископів УГКЦ.