Всесвітній день дітей: відбулося представлення програми заходів
  • Пон, 04/03/2024 - 13:13
На «Олімпійському» стадіоні в Римі представлено програму заходів, які відбудуться 25 і 26 травня цього року з нагоди відзначення першого на рівні Католицької Церкви Всесвітнього дня дітей.

«Ми – радість і надія. Ми – новизна світу. Ми несемо нашу пісню миру та усмішку тим, хто її більше не має», – це слова гімну Всесвітнього дня дітей, який Католицька Церква відзначатиме з ініціативи Папи Франциска. Перше відзначення відбудеться 25 і 26 травня 2024 році. У виконанні дитячого хору «Antoniano» цей гімн прозвучав під час презентації заходів, що відбулася в суботу, 2 березня, в пресцентрі «Олімпійського» стадіону в Римі, який стане місцем проведення першого відзначення, за участю артистів з усього світу та Папи Франциска.

Як зазначив о. Енцо Фортунато, призначений координатором події, що відбувається під патронатом Дикастерії в справах культури та освіти, протягом трьох тижнів після запуску офіційного сайту з формуляром реєстрації на участь у події записалися 57 тисяч дітей. Очікується, що їх кількість досягне ста тисяч. Це «буря любові» – так священик описує «два дні невинності», яким за його словами буде це відзначення. «Встановлюючи цей день, Папа зробив пророчий жест», – наголосив о. Фортунато, зізнаючись, що вражений свідченнями, які надходять з усього світу, як, наприклад, свідчення волонтерки, яка вже 54 роки перебуває в Уганді і висловила свою радість з приводу того, що зможе привезти до Риму чотирьох восьмирічних дітей.

Наразі, як підкреслила менеджерка із зовнішніх зв'язків ВДД Стелла Червоньї, записалися діти із шістдесяти країн, але їх кількість зростатиме. Серед них – Афганістан, Демократична Республіка Конго, Ефіопія, Еритрея та Сирія. Прибуде делегація з північного Мозамбіку, що потерпає від джихадистських угрупувань. Діти надсилають малюнки та свідчення, які, за словами Сервоньї, є посланнями миру та діалогу. Саме тому на зустрічі будуть присутні діти з тих частин світу, що страждають від війни, зокрема, з України та Святої Землі.

Відзначення Всесвітнього дня дітей розпочнеться в суботу 25 травня на «Олімпійському» стадіоні, де відбудеться програма, що включатиме свідчення та виступи артистів з усього світу. В неділю 26 травня, Папа Франциск очолить Святу Месу на площі Святого Петра у Ватикані.