Вже кілька днів у зоні бойових дій на сході гвардійців підтримує священик та група психологів Національної гвардії України.
  • Втр, 17/06/2014 - 18:21

Вже кілька днів у зоні бойових дій на сході гвардійців підтримує священик та група психологів Національної гвардії України.

Бійці НГУ, що знаходяться в зоні проведення АТО постійно знаходяться в небезпеці, - складно не лише фізично, а й психологічно. Тому командуванням Національної гвардії було створено спеціальну групу з морально-психологічного супроводження службово-бойової діяльності особового складу в АТО.

Психологи гвардії разом з священиком Української Греко-Католицької Церкви отцем Ігорем Федоришиним будуть об’їжджати блокпости, аби надати допомогу кожному, хто її потребує.

Головне завдання психологів вивчити морально-психологічного стану бійців безпосередньо на місцях несення служби, виявити психічні розлади, якщо такі є, та надати оцінку стану кожного бійця, визначити, чи може він продовжувати виконання завдань.

Надати екстрену психологічну допомогу військовослужбовцям, що зазнали впливу стрес-факторів під час бойових дій, не менш важливо першої медичної допомоги після поранень.

Отець Ігор Федоришин має неабиякий досвід військового капелана. Майже рік (2009-2010 р.р.) він був у Косово в складі українського миротворчого контингенту на посаду офіцера з питань релігії та додатково виконував обов’язки військового капелана.

«Перебуваючи далеко від сім’ї та в постійній небезпеці, військові мають потребу в психологічному розвантаженні, в задоволенні духовних потреб, в спілкуванні на різні теми, в обговоренні різних питань, що стосуються потреб душі», - розповідає отець Ігор. – А тому наша місія сьогодні неабияк актуальна».

старший лейтенант Ірина Макарченко