“Я вірю в Бога і не втрачаю надії”. Британка виборює право продовжувати жити в … системи охорони здоров'я
  • Срд, 13/09/2023 - 17:30

“Я вірю в Бога і не втрачаю надії”, — каже британська дівчина, яка бореться за своє життя проти так званої служби охорони здоров’я.

“Я змагаюся з часом, аби втекти від цієї системи та вірної смерті, яку вона хоче мені нав’язати ”, — розповіла в інтерв'ю Daily Mail 19-річні дівчина з Великобританії, яку державна “служба охорони здоров’я” прирекла на смерть через припинення діалізу та респіраторної підтримки. “Але я боєць і продовжуватиму боротися. Я вірю в Бога і не втрачаю надії”, – додала вона.

У суботу було опубліковано інтерв'ю з пацієнткою відділення інтенсивної терапії. Британська державна “служба охорони здоров’я” — як вже не вперше виявилося, насправді є безсердечною установою, що застосоує євгеніку та відбирає пацієнтів, “гідних” і “не гідних” лікування, — вже добилася законодавчої заборони на публічне розголошення даних пацієнтки та лікарні, в якій вона перебуває. Тому її сім'я не може проводити збір коштів на дороге лікування за кордоном.

“Я опинилася в пастці медичної та правової системи, якою керує отруйний патерналізм, що засудив мене за моє бажання жити”, — сказала “ST” в інтерв’ю, опублікованому Daily Mail.

“Вони зробили все від них залежне, щоб я не розповіла цю історію”, — сказала 19-річна дівчина зі свого лікарняного ліжка.

Примусова анонімність є частиною боротьби, яку веде відповідальний за догляд за пацієнтами фонд HNS. Він хоче припинити лікування рідкісного мітохондріального захворювання. Щоб вижити, британська дівчина повинна проходити регулярний діаліз. Вона також не може самостійно дихати. “Служба здоров'я” намагається отримати дозвіл суду на позбавлення “ST” можливості використовувати ці процедури. Він вважає, що молода дівчина "не має розумових здібностей приймати рішення щодо свого здоров'я", оскільки ставить під сумнів рішення лікарів. Майже рік тому лікарі зробили висновок, що пацієнтка “активно помирає” і їй залишилися жити лічені дні.

“Здається, що якщо ви не погоджуєтеся з NHS, лише з цієї причини слід вважати, що ви марите”, — сказала “ST”.

Сім'я пацієнтки шокована ставленням людей, покликаних рятувати людські життя, зізнався її.“ Ми були шоковані, коли лікарі сказали, що вона помре у відділенні інтенсивної терапії. Однак, незважаючи на думку групи медиків, “ST” вижила і продовжує доводити, що лікарі неправі”, – сказав він.

Судовий процес щодо припинення опіки триває з квітня. Люди в білих халатах, видаючи себе за медичних працівників, стверджували під час розгляду справи, що життєзабезпечення “ST” потрібно “деескалувати” і залишити дівчину помирати. Молода британка бажає виїхати до Канади, щоб узяти участь у дослідженні експериментальної нуклеозидної терапії, яка може продовжити їй життя, виправляючи неправильне функціонування мітохондрій.

“Ми вважаємо, що в “ST” попереду ще багато років життя, якщо лікування нуклеозидами буде проведене вчасно”, — сказала виданню її мати.

Сім'я вже витратила на судову справу £25 000 із заощаджень і продажу цінних речей. Проте суддя Робертс погодився з думкою лікарні та Національної служби охорони здоров’я, що сумнів пацієнтки щодо рішень медиків та її рішучість врятувати своє життя насправді були психічною “недієздатністю” або “маренням”, “...що робить її нездатною самостійно приймати рішення". Таке рішення винесено всупереч думці двох психіатрів, які не виявили у “ST” ознак розумової відсталості.

Подібно до того, як рішення заборонити публікацію даних перешкоджає збору 1,5 мільйонів фунтів стерлінгів, необхідних для лікування в Сполучених Штатах, поточне провадження не дозволяє дівчині залишити країну. Лікування їй запропонували три лікарні зі США.

“Я змагаюся з часом, аби втекти від цієї системи та вірної смерті, яку вона хоче мені нав’язати. Але я боєць і продовжуватиму боротися. Я вірю в Бога і не втрачаю надії”, — говорить 19-річна дівчина.

За матеріалами pch24.pl.