Як активно долучитись до посту і молитви за Україну
  • Птн, 27/10/2023 - 14:04

Папа Франциск, а за ним і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав, закликали провести 27 жовтня у молитві та пості за мир у світі, особливо в Україні та в Святій Землі.

Нижче наводимо сім способів активно долучитися.

Візьміть участь у Літургії

Це прекрасний спосіб долучитися до молитви Вселенської Церкви.

Якщо ваша парафія вже планує провести Літургію в цей день молитви за Україну, за Святу Землю та мир у світі, подумайте про участь.

Влаштуйте Святу годину

Традиція Святої години сягає 1674 року, коли Ісус об'явився святій Маргариті Марії Алякок і наказав їй щочетверга приділяти годину роздумам про Його страждання в Гетсиманському саду.

Як правило, Свята Година проводиться в адорації перед Пресвятими Тайнами. Однак Святу Годину можна проводити будь-коли та будь-де — у себе вдома, у церкві чи навіть на природі. Під час Святої години ви можете читати Святе Письмо, слухати музику прослави, проводити час у роздумах або просто сидіти та говорити з Богом.

Моліться на вервиці

Як говорили багато святих, вервиця – це могутня зброя. Присвятіть вервицю за мир в Україні, в Ізраїлі та Палестині. Якщо у вас немає часу молитися всю вервицю відразу, розділіть це на день, промовивши десятки, коли зможете.

Піст

У цей день можна взяти строгий піст чи інший (наприклад, піст Даниїла - їсти лише рослинну їжу, тобто утриматися від споживання продуктів тваринного походження).

Однак їжа — не єдиний спосіб постити. Утриматися від соціальних мереж протягом дня, не випити ранкової кави, вимкнути музику в машині й натомість провести деякий час у молитві або відмовитися від усього, що вважаєте важливим у свій день, — усе це способи, якими ви можете постити.

Помоліться Коронку до Божого Милосердя

Подібно до вервиці, Коронка до Божого Милосердя є сильною молитвою. Коронку, яку передав Ісус св. Фаустині Ковальській, моляться на вервиці і це  займає лише пару хвилин. Багато католиків моляться коронку о 15:00, тому що вона відома як «година великого милосердя», оскільки ми згадуємо смерть Христа на хресті о 15:00 у Страсну П'ятницю.

Читайте Біблію

Проведення часу зі Словом Божим так само важливе, як і молитва. Спробуйте розпочати свій день із читання уривка з Євангелія або просто відкрийте Біблію та прочитайте будь-яку сторінку, на якій вона відкривається, і приділіть час роздумам про те, що Бог намагається вам сказати. Якщо ви не впевнені, що читати, Псалми завжди є чудовим варіантом.

Дайте милостиню

Якщо ви маєте змогу фінансово допомогти нашим військовим, які боронять нашу землю, - донатьте! Також важлива допомога

тим, хто страждає від війни в Україні та на Близькому Сході, є організації, що приймають пожертви, щоб надати допомогу в критичних ситуаціях (наприклад, Aid to the Church in Need, Caritas International та інші).