Ювілей 2025: друга двостороння зустріч Святий Престол-Італія
  • Чтв, 16/11/2023 - 12:01

Представники Святого Престолу обговорили з представниками італійського уряду практичні питання приготування до Святого Року 2025, під час якого Рим готується прийняти величезну кількість прочан. Оголошено про публікацію Булли про проголошення Ювілею.

Тривають приготування до Святого Року 2025, який відбуватиметься під гаслом «Паломники надії» та приведе до Вічного Міста численних паломників. З метою координації різних аспектів, пов’язаних із прийняттям великої кількості людей, Святий Престол та Італії провели вже другу міжурядову зустріч високого рівня. Після першої такої зустрічі, що відбулася 19 квітня, вона у вівторок, 14 листопада 2023 р., відбулася в урядовому палаці в Римі.

Італійську Республіку представляла Глава Уряду Джорджа Мелоні, разом з якою були також міністри внутрішніх справ, економіки та фінансів, культури, охорони здоров’я, європейських питань, туризму та у справах людей з інвалідністю, а також представники регіону Лаціо та префект Риму. Делегацію Святого Престолу очолював кардинал П’єтро Паролін, Державний Секретар, а до складу ввійшли Пропрефект Дикастерії в справах євангелізації, Секретар у справах стосунків з державами, представники інших дикастерій і Губернаторства Держави-Міста Ватикану, зокрема, віцедиректори, відповідальні за інфраструктуру та за безпеку.

Після вітального слова Глави уряду Мелоні, кардинал Паролін поінформував присутніх про публікацію Булли проголошення Ювілею, що запланована на травень наступного року. Серед питань порядку денного: хід виконання заходів з безпеки, охорони здоров'я, участі та координації волонтерів, цивільного захисту, транспорту. У зв'язку з цим зустріч на вищому рівні стала нагодою для оновлення щодо деяких важливих питань, починаючи з домовленості з Міністерством закордонних справ про видачу віз паломникам, які прибуватимуть до Риму на Святий Рік.

Пропрефект Дикастерії у справах євангелізації подякував Міністерству туризму за підписаний у вересні минулого року Меморандум про взаєморозуміння щодо прийняття туристів, які приїжджатиму на Ювілей, а також наголосив на важливості того, щоб культурний вимір Святого Року був відомий теж і в школах. На зустрічі йшлося і про домовленості щодо заходів культурного характеру під гаслом «Ювілей – це культура», що включають експозиції, пересувні виставки та концерти.