За даними американського центру «Globale Christliche Studien» 100 тис. християн щорічно вмирають в результаті переслідувань
  • Суб, 25/10/2014 - 12:18

100 тис. християн щорічно вмирають в світі в результаті переслідувань, повідомляє 23 жовтня Радіо Ватикану з посиланням на «Fides» і дані американського центру «Globale Christliche Studien».

У багатьох країнах, серед яких Ірак, Сирія, Нігерія, Камерун, Пакистан, Сомалі, Судан і Єгипет, християни стають жертвами насильства і переслідувань. Вони піддаються вигнанню або арештам за звинуваченням в богохульстві, їх жорстоко вбивають або вони стають жертвами нападів. Дівчат-християнок викрадають і насильно видають заміж.

Іспанська правозахисна організація «CitizenGo» і міжнародний благодійний фонд «Novae Terrae» опублікували петицію на захист прав християн та інших релігійних меншин на Близькому Сході та в інших країнах, де їх переслідують.

Автори петиції зажадали від урядів Європи та інших континентів вжити заходів для захисту релігійної свободи і проти будь-яких видів переслідувань.