За мовчазну молитву не будуть арештовувати: міністр внутрішніх справ Британії вступилася за християн, які молилися біля абортивних клінік
  • Чтв, 14/09/2023 - 11:45

Міністр внутрішніх справ Британії Суелла Брейверман наказала поліцейським по всій країні не притягувати християн до кримінальної відповідальності за мовчазну молитву

Суелла Брейверман написала в листі, що «мовчазна молитва не є протизаконною» і «не є кримінальним злочином».

Оприлюднення її листа сталося після кількох справ, пов’язаних із арештом активістів руху за життя та тиху молитву в буферних зонах клінік для проведення абортів.

Ізабель Вон-Спрюс, співдиректор британського Маршу за життя, була звинувачена в кримінальному злочині після того, як сказала поліції, що вона «молилася подумки», коли до неї підійшли поліцейські в буферній зоні абортивної клініки.

У березні вона постала перед судом і була звільнена, але згодом повторно заарештована за подібний інцидент через кілька тижнів. Вона все ще чекає, чи буде їй висунуто звинувачення вдруге. 

Отець Шон Гоф, бірмінгемський священик, постав перед судом разом із Ізабель Вон-Спрюс і також був звільнений. 

Адам Сміт-Коннор, ветеран Афганістану, отримав штраф і звинувачення після того, як розповів поліцейським, що молився подумки про свою історію з абортом, що призвело до втрати сина. Він має постати перед судом у магістратському суді Пула 16 листопада.

Усіх трьох підтримав Альянс на захист свободи Великобританії, який стверджує, що буферні зони абортивних клінік є «місцем цензури» та загрозою демократії.

На початку цього року уряд Вестмінстера прийняв закон про розгортання буферних зон за межами абортивних клінік по всій країні. Поправка, яка б захищала молитву подумки та пропозиції духовної підтримки жінкам, була відхилена.

У Шотландії перший міністр Хумза Юсаф минулого тижня підтвердив підтримку урядом Шотландії законопроекту про введення буферних зон, представленого Джилліан Маккей. 

Речник ADF UK у Шотландії Лоїс МакЛетчі Міллер заявила, що це може призвести до того, що громадяни будуть «переслідуватись за думки, які вони мають у своїй голові на певних вулицях... що повертає можливість буквального «суду над думками» в Шотландії, подібного до судового процесу за богохульство в давні часи».