Молитва за тріумф католицької віри. Єп. Атаназій Шнайдер
  • Нед, 13/08/2023 - 20:54

Всемогутній вічний Боже, Отче, Сину і Святий Духу, клякаємо перед Твоєю Величчю і з глибини наших сердець складаємо Тобі подяку за безцінний дар католицької віри, яку Ти нам об’явив через Ісуса Христа, правдивого Бога і правдивого чоловіка. Ми отримали це Боже світло на Святому Хресті і обіцяли Тобі зберігати цю віру непорушною аж до смерті.

Помножуй в нас дар католицької віри. Нехай її зміцнює і утверджує Твоя благодать. Щодня поглиблюй в нас пізнання краси і глибини католицької віри, щоб ми жили у глибокій радості Твоєї божественної істини і були готовими посвятити усе, аби лиш не піти на компроміс чи зрадити цю віру. Дай нам ласку бути рішучими понести тисячократну смерть за хоча б одне речення «Вірую».

Прийми ласкаво наш акт покірного надолуження за усі гріхи, вчинені проти католицької віри мирянами чи духовенством, а особливо тими, хто посідає високий духовний ранг, хто всупереч складеної під час свячень обітниці, що будуть вчителями і захисниками цілісності католицької віри, стали заступниками єресі, отруюючи в такий спосіб довірене їм стадо і сильно ображаючи Божу велич Ісуса Христа, Утіловленої Істини.

Подай нам благодать залишатися у надприродному світлі віри усіх подій нашого життя і великих випробувань, яким зараз піддається наша Свята Мати Церква. Вчини, щоб ми увірували, що у безмежній духовній пустелі наших часів Ти виведеш новий розквіт віри, що оздобить сад Церкви новими ділами віри і започаткує нову еру віри.

Віримо, що католицька віра є єдиною правдивою вірою та релігією, до добровільного прийняття якої Ти запрошуєш кожну людину. Нехай свята, католицька і апостольська віра заново тріумфує в Церкві і у світі за заступництвом Пресвятої Діви Марії, переможниці усіляких єресей, а також великих мучеників і визнавців віри, так, щоб жодна душа не пішла на погибель, але пізнавши Ісуса Христа, єдиного Спасителя людського роду, завдяки правовірній вірі і справедливому життю осягнула вічне блаженство у Тобі, о Пресвята Трійце, Отче, Сину і Святий Духу. Тобі уся честь і слава на віки вічні. Амінь.

+ Атаназій Шнайдер, єпископ-помічник архиєпархії Пресвятої Діви Марії в Астані