Не вірила в Бога і підтримувла аборти, а тепер стає католичкою і захищає життя. Історія навернення 21-річної американки
  • Втр, 27/06/2023 - 11:34

Крістін Тарнер була активною прихильницею абортів, яка не вірила в Бога. Вона навіть виступала на різних заходах на тему «Чому аборти є добром для суспільства». Однак тепер 21-річна активістка є палкою захисницею життя і нещодавно повідомила публічно про те, що приєднується до Католицької Церкви.

«Знаю, що в багатьох людей, яких я люблю, це може спровокувати злість, непорозуміння чи розчарування, але я хочу слідувати за Богом. Це не змінює моєї любові до цих людей… Я приєднуюсь до Католицької Церкви. Хотіла б написати більше, але це б зайняло вічність…»,- написала дівчина у своєму Твіттері.

«В моєму серці є викарбувана Богом порожнеча»,- пише дівчина.- «Я намагалась заповнити її усім, що тільки є під сонцем. Однак це – неможливо. Я потребую Його так само, як Він – мене».

До свого рішення Тарнер прийшла шляхом «багатьох дрібних речей», однак її участь в русі на захисті життя відіграла значну роль, пише CNA.

Дівчина стала жертвою зловживання вчителя в університеті і вирішила, що в результаті цього зловживання завагітніла. Тому почала вивчати питання аборту глибше. Після цього, як розповідає дівчина, вона переосмислила своє ставлення до абортів.

«Я зрозуміла, що цей акт насильства щодо мене схожий до акту насильства, який чиниться супроти ненародженої дитини, яку не вважають людиною вповноті, тіло якої не шанують, і тому жорстоко поступають з ним», - розповіла дівчина в інтерв’ю для «EWTN Pro-Life Weekly».

«І коли це сталось, я зрозуміла, що мушу щось робити», - продовжила вона.- «Як феміністка… і прогресивна особа, я вважала, що для мене немає місця в про-лайф русі».

Крістін вирішила в будь-якому випадку виступити на захист життя. Спершу вона започаткувала групу захисників життя в своєму гуртожитку, а згодом заснувала власну неприбуткову організацію «Take Feminism Back», метою якої є допомагати вагітним та батькам у потребі, а також «поширювати соціальні зміни, що включають усіх людей від материнського лона до гробу».

Від 2021 р. Крістін працює директором комунікацій у організації «Progressive Anti-Abortion Uprising» (PAAU), місія якої полягає у «досягненні соціально-політичної справедливості для ненароджених шляхом мобілізації проти-абортивних активістів для прямих дій та протистояння абортам». Члени цієї організації виступають з протестами біля абортивних центрів та проводять марші перед Верховним Судом. Крістіну та засновницю «PAAU» в листопаді 2022 р. арештували на 4 дні за акцію «порятунку» у жіночому центрі Вірджинії.

Окрім того, минулого року організації вдалось викрити незаконну діяльність у Вашингтоні, коли поруч із абортивним центром було знайдено тіла 115 дітей.

Крістін Тарнер каже, що власне ця діяльність на захист життя привела її до Католицької Церкви. «Власне через цю діяльність, і спостерігаючи наскільки плідним може бути акт жертви, і наскільки цей акт жертви перемінює, я прийшла до Церкви»,- розповідає вона,- «і дивлячись на жертву Ісуса і те, що Він хотів зробити, щоб допомогти нашому життю стати більш людяним».

Важливими на шляху навернення Крістін були розмови із католиками, задіяними в пролайф рух, які розповідали їй про Церкву.

«Багато факторів привели мене до Католицької Церкви, однак головним було те, що я бачила наскільки необхідно є робити жертви заради цих ненароджених дітей», - розповідає Крістін Тарнер.