Батьки Чарлі Гарда припинили юридичну боротьбу за лікування сина. Лікувати його вже пізно
  • Втр, 25/07/2017 - 09:22

Після того, як американський невролог визначив, що експериментальна терапія вже не може бути потенційним лікуванням для британського хлопчика, батьки Чарлі Гарда вирішили припинити юридичну боротьбу за те, щоб забрати його до США на лікування.

Британський та Європейський суди підтримали представників лікарні, які забороняли батькам Чарлі перевести дитину в закордонні клініки для лікування.

Речник Апостольської Столиці Ґреґ Берк у заяві 24 липня зазначив, що «Папа Франциск молиться за Чарлі та його батьків і почувається особливо близьким з ними в час надвеликих терпінь. Святійший Отець просить нас приєднатись до нього в молитві за те, щоб вони знайшли примирення та любов у Бозі».

Представник батьків Чарлі, Ґрант Армстронг зазначив: «Для Чарл, вже занадто пізно, час вийшов, настало незворотне ушкодження м’язів, тому лікування не зможе принести успіху».

Апарати підтримки життя мають відключити від Чарлі впродовж наступних кількох днів.

Його батьки, яким вдалось зібрати близько 1,6 мільйона доларів на лікування дитини, хочуть встановити благодійний фонд для дослідження і боротьби з синдромом мітохондріального виснаження, інформує CNA.

Нагадаємо, що 11-місячний Чарлі Гард хворий на дуже рідкісну генетичну хворобу, що спричиняє до прогресивного ослаблення м’язів. Вважається, що від цієї рідкісної хвороби страждає близько 20 дітей в усьому світі. Чарлі перебуває у відділенні інтенсивної терапії від жовтня 2016 року. Через цю хворобу його мозок був значно пошкоджений, він дихає з допомогою апарату штучного дихання і не може рухатись.