Bono Vox зустрівся з Папою, щоб підтримати «Scholas Occurrentes»
  • Чтв, 20/09/2018 - 12:47

Святіший Отець прийняв у Ватикані фронтмена гурту «U2», який прибув, щоб підтримати освітні ініціативи Папської Фундації "Scholas Occurrentes"

Ввечері, 19 вересня 2018 р., Папа Франциск зустрівся в резиденції «Дім святої Марти» у Ватикані з Полем Девідом Г'юсоном – Bono Vox, вокалістом рок-гурту «U2». Ірландський музикант прибув, аби висловити свою підтримку освітній ініціативі Хорхе Маріо Берґольйо «Scholas Occurrentes» (Відкриті школи).

Після зустрічі зі Святішим Отцем, Боно провів брифінг із журналістами у Ватиканському прес-центрі. Він назвав цю зустріч «ударом грому», а спілкування з Папою Франциском окреслив як природний і плинний діалог, що торкався дуже актуальних тем, як виховання молоді, зокрема, освіти дівчаток, які в різних країнах світу зазнають маргіналізації та виключення.

Під час зустрічі з Папою йшлося також про дбання про спільний дім й енцикліку «Славен будь». «Папа Франциск – це надзвичайна людина для цих надзвичайних часів», – сказав Пол, а коли зайшла мова про трагедію зловживань з боку представників Церкви в Ірландії, зауважив: «Я бачив біль на його обличчі».

Музикант запевнив свою підтримку «інноваційним проектам» Папської Фундації «Scholas Occurrentes» у великій місії викликати «освітню революцію», що допомагатиме молоді відкривати сенс життя.