Глава УГКЦ до Дня матері: «Мама – це слово, яке кожній людині всиляє оптимізм і надію»
  • Нед, 10/05/2020 - 11:52

Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав привітав українських матерів з Днем матері, який традиційно в Україні святкують у другу неділю травня.

«Мама для кожного з нас – це особлива особа. Передусім, таємниця материнства пов’язана з початком людського життя. Мама, її особа, її тіло є першим земним раєм для кожної людини. Саме мама є тою, хто безнастанно чуває над життям, віддає своїй дитині усе, що вона має, що вона вміє і що може. Мама, якби могла, то б саму себе віддала за свою дитину. Вона перша відчуває, що потрібно її дитині. Мати молиться за дитину і за неї вболіває. Часом, навіть співстраждає і переживає. Мама – це слово, яке кожній людині всиляє оптимізм і надію. Якщо ми маємо маму, то це означає, що в нас є допомога і підтримка», – зауважив Блаженніший Святослав.

У День матері Глава УГКЦ сердечно привітав усіх матерів. Зокрема тих, хто у своєму материнстві відчувають і приймають той дар, який потрібно здійснити у любові. «Хочу подякувати усім жінкам, які не побоялися прийняти від Бога дар материнства і про нього піклуватися. Матері у ньому живуть, радіють і зростають», – сказав він.

«Кожній мамі від імені ваших дітей я хочу сказати: Мамо, дякую тобі за те, що я є, за те, що я народився і живу», – наголосив Глава Церкви.

«Нехай усім нашим матерям у цей день, через молитву всієї Христової Церкви, яка є теж нашою матір’ю, Господь посилає усі благодаті Святого Духа», – побажав Блаженніший Святослав.

Він зазначив, що місяць травень офіційно посвячений Діві Марії, яка є Богоматір’ю. Її материнство пов’язане із даром Її життя самому Божому Сину. «Нехай вона буде для вас взірцем і заступницею, молільницею, покровом і утішителькою. Благодаті вам Святого Духа і радості від ваших дітей», – побажав матерям Предстоятель УГКЦ.