Папа: нехай голос робітників продовжує лунати в Церкві
  • Чтв, 20/07/2017 - 11:26

«Нехай голос робітників продовжує лунати в лоні Церкви»: з таким побажанням Папа Франциск звернувся до 120 учасників зустрічі Всесвітнього руху християнських працівників, який є в 79 країнах світу. Міжнародний форум проходить в ці дні в іспанському місті Авіла у зв`язку з 50-ю річницею з дня заснування руху.

У посланні за підписом ватиканського державного секретаря кардинала П'єтро Пароліна Святіший Отець коментує тему зустрічі «Земля, дім і робота заради гідного життя»: «людська гідність тісно пов'язане з цими трьома реаліями», які нагадують, що фундаментальним досвідом людини є «укорінення в світі, сім'ї та в суспільстві ».

«Земля, будинок і праця, - йдеться в посланні, - волають до боротьби за те, щоб кожна людина жила у відповідності зі своєю гідністю і щоб ніхто не був відкинутий на околиці життя. До цього нас спонукає віра в Бога, Який послав Свого Сина в світ, щоб - розділяючи історію свого народу, живучи в сім'ї і працюючи Своїми руками, - Він зміг спокутувати і врятувати людину Своєю Смертю і Воскресінням ».

На завершення послання Папа Франциск закликає рух християнських працівників «з оновленим ентузіазмом продовжувати нести Євангеліє в світ праці».