Представники УГКЦ взяли участь в екуменічному форумі в Єрусалимі
  • Чтв, 26/12/2013 - 14:24

З 19 до 22 грудня в Єрусалимі проходив міжнародний форум «Міжрелігійні та міжнародні відносини на Близькому Сході: прямуючи до миру та стабільності». Адже на цей рік припадає десятий ювілей Ініціативи Миру на Близькому Сході, започаткованої Федерацією Всесвітнього Миру. Символічно, що конференція проходила саме в Єрусалимі, у важливому місті для трьох головних релігій світу - юдаїзму, християнства та ісламу. 

Під час конференції головні доповідачі різних релігійних походжень мали змогу презентувати свої погляди щодо нагальних проблем на Близькому Сході та приготувати резолюцію для розгляду в Організації Об'єднаних Націй.

Серед інших тем форуму учасники присвятили багато уваги дискусіям щодо важливості міжрелігійного діалогу, як платформи для приготування до досягнення миру та порозуміння у геополітичних площинах. Тим більш, що в сьогоднішніх глобальних процесах релігійні лідери та діячі повинні мати добре розуміння політичних реалій.

У форумі також брали участь представники з України - голова Комісії Української Греко-Католицької Церкви з екуменічного діалогу о. Ігор Шабан та радник міського голови Львова в релігійних питаннях та директор Львівського центу міжконфесійного та міжрелігійного діалогу «Лібертас» Тарас Дзюбанський. Завдяки їх присутності  на форумі доповідачі не оминули і теми мирних протестів українського суспільства та ролі церкви та релігії в миротворчих процесах сьогодення.

Ігор Галущак