США: зафарбовування напису «Black Lives Matter» – злочин на ґрунті ненависті
  • Чтв, 09/07/2020 - 22:28

Двох осіб, які зафарбували напис «Black Lives Matter», звинуватили у злочині на ґрунті ненависті (hate crime). Крім того, вони відповідатимуть за вандалізм та ... порушення громадянських прав. Їм загрожує до одного року позбавлення волі.

Інцидент стався в місті Мартінес, за 25 км від Сан-Франциско. Чоловік і жінка, одягнені в червоні футболки та шапки з написом MAGA («Make America Great Again» – передвиборче гасло Дональда Трампа), зафарбували чорним кольором величезний жовтий напис «Black Lives Matter» на одній з головних вулиць міста.

42-річну Ніколь Клавдію Андерсон та 53-річного Дейвіда Річарда Нельсона звинуватили у злочинах на ґрунті ненависті (а також порушенні громадянських прав), вандалізмі із завданою шкодою до 400 доларів та володіння знаряддями, що уможливлюють знищення. За це їм загрожує рік ув’язнення.

Влада Мартінеса погодилася написати гасло «Black Lives Matter» на одній з головних вулиць. У багатьох місцях США подібні ініціативи виникли після смерті чорношкірого Джорджа Флойда.

Місцевим органам влади не вистачає подібного завзяття, коли вандали, які беруть участь у демонстраціях, організованих під гаслом BLM, нищать суспільну власність. Жертвою агресивних революціонерів стали пам'ятники св. Хуніперо Серри в Каліфорнії, св. Людовика IX у Міссісіпі, Тадеуша Костюшко у Вашингтоні, Христофора Колумба у Бостоні, Джорджа Вашингтона та командувачів військ Конфедерації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СПІВЗАСНОВНИЦЯ BLACK LIVES MATTER: МИ – ТРЕНОВАНІ МАРКСИСТИ