Владика Богдан (Дзюрах) розділив із працівниками Патріаршої курії подячну молитву з нагоди ювілеїв своїх свячень
  • Чтв, 10/03/2016 - 18:18

Владика Богдан (Дзюрах), Адміністратор Патріаршої курії та Секретар Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви, з нагоди своїх ювілеїв - десятиріччя єпископської хіротонії та 25 років священства, розділив із працівниками Патріаршої курії подячну молитву в Патріаршому соборі Воскресіння Христового.

Ювіляр пригадав, що 17 березня 1991 року був зачислений до грона Христового священства. «Це відбулося в катедрі Пресвятої Трійці в Дрогобичі, – розповів єпископ. – Була велика черга кандидатів до свячень. Нас було дев'ятнадцять. Я був останній, наймолодший. До речі, коли мене висвятили на єпископа, я був і наймолодший єпископ у Католицькій Церкві. Наближаючись до престолу під святительську руку владики Юліана Вороновського, над горним сідалищем я побачив образ Ісуса Христа у терновому вінку, Він ніс хрест на Голгофу. Подивившись на той образ, я сказав у своєму серці таку фразу: Ісусе, тепер я хочу Тобі допомогти».

«Сьогодні, через 25 років від тої події, бажаю ще раз повторити: Господи, хочу бути з Тобою. Але уповаю не на свою силу, не на свою обіцянку, а тільки на Твою благодать», - відзначив проповідник.

Владика Богдан попросив присутніх про молитву, щоб йому та іншим священнослужителям легше було виконувати свої обов’язки.

«Ми сьогодні молимося напередодні Великого посту. Я б хотів, щоб ми всі мали у своєму серці почуття вдячності Богові за Його любов до нас. Водночас, аби в нашому серці з’явилося почуття каяття, співчуття, жалю і перепрошення, яке ми хочемо скерувати до Господа за наші гріхи і за нашу невірність», – додав Секретар Синоду.

По завершенні Богослужіння працівники Патріаршої курії подякували владиці Богдану за його служіння Церкві та українському народу і побажали Многая і благая літа.