Папа Римський

  • П'ятниця, Квітень 26, 2024 - 13:57

    23 р., Папа Франциск наголосив на важливості прийняття свого ближнього та на потребі надати молоді майбутнє надії, а не війни.

     

    У четвер, 25 квітня 2024 р. Папа Франциск прийняв на аудієнції паломників з Угорщини, які прибули до Риму з нагоди першої річниці його Апостольського візиту до Будапешту. Серед паломників – примас Угорщини кардинал Петер Ердьо, президент Угорської республіки Томаш Шуйок та архиєпископ Андраш Вереш, президент Єпископської Конференції Угорщини.

    Молитися за Європу

  • П'ятниця, Квітень 26, 2024 - 13:31

    Зустрічаючись із учасниками з’їзду мирянської організації «Італійська Католицька Акція», Святіший Отець наголосив на обіймах Бога (пор. Лк. 15,20), Який любить нас та показує приклад любові до ближніх, особливо до тих, які страждають.

     

  • Четвер, Квітень 25, 2024 - 11:42

    В інтерв’ю для CBS Папа Франциск закликає припинити війни в Україні, Газі та в усьому світі. Він каже, що в Церкві є місце для кожного, вказуючи, що якщо парафіяльний священник не здається гостинним, можна шукати в іншому місці: «Завжди є місце, не втікайте від Церкви».

    Говорячи, зокрема, про війни в Україні, у Газі та інших, які продовжують спустошувати світ, Папа Франциск сказав: «Будь ласка, країни у стані війни, усі вони… Зупиніть війну. Шукайте переговорів. Шукайте миру. Мир в результаті перемовин є кращим, ніж безкінечна війна».

  • Середа, Квітень 24, 2024 - 16:29
    «Винахід» Святого Року в 1300 році: походження та причини незабутнього року.
     

    Вечір 1 січня 1300 року. Вулицями Риму здіймається гамір, який стає все гучнішим і гучнішим. Багато людей біжать, швидко ступають: вони прямують до базиліки Святого Петра. Чоловіки і жінки, окрилені надією, прагнуть якнайшвидше потрапити туди. Опинившись там, вони чекають. Гамір переростає в галас. Римляни вимагають, щоб Папа надав повний відпуст.

  • Середа, Квітень 24, 2024 - 16:26

    Папа Франциск звернувся з коротким відеопривітанням до спільноти дієцезії Термолі, що готується приймати перегринацію статуї Пресвятої Богородиці з Фатіми, заохочуючи відкрити свої серця та домівки на її присутність.

     

  • Середа, Квітень 24, 2024 - 14:31

    Посиленим закликом до молитви за країни, що перебувають у стані війні, зокрема, за Україну, «яка дуже страждає», закликом до молитви за мир завершилася зустріч Папи Франциска з паломниками в останню середу квітня.

     

    Подвійним закликом не забувати про «багатостраждальну Україну» та молитися за мир Папа Франциск завершив свою середову зустріч з паломниками, яка 24 квітня 2024 р. відбувалася на площі Святого Петра у Ватикані. Привітавши, як звичайно, молодь, хворих, похилих віком і молодят, Святіший Отець, промовляючи експромтом, без заздалегідь приготованого тексту, сказав:

  • Середа, Квітень 24, 2024 - 12:43

    Завершивши протягом попередніх катехиз представлення так званих кардинальних чи головних чеснот, вчення про які не є виключно християнською спадщиною, в рамках циклу повчань про вади та чесноти Папа Франциск перейшов до представлення життя у Святому Дусі, роблячи впровадження до представлення богословських чеснот.

     

  • Вівторок, Квітень 23, 2024 - 16:33

    Згідно зі звичаєм, іменини Папи, які відзначаються в день його Небесного покровителя, обраного в момент Хрещення, є вихідним днем у Ватикані. Напередодні цьогорічного відзначення кореспондент «L’Osservatore Romano» разом з делегацією духовенства з Єрусалиму побував на батьківщині святого Юрія, звідки привіз побажання для Святішого Отця.

     

    о. Тимотей Т. Коцур, ЧСВВ / Roberto Cetera – Ватикан / Єрусалим

  • Понеділок, Квітень 22, 2024 - 18:18

    У контексті Дня Землі 2024 року Папа Франциск через соціальну мережу «Х» нагадав про те, що ми покликані передати майбутнім поколінням не лише матеріальні багатства, але й планету та мир на ній.

     

    «Наше покоління залишило в спадок великі багатства, але ми не зуміли зберегти планету й не бережемо мир. Ми покликані стати ремісниками й будівничими спільного дому, Землі, що “котиться в руїну”. #EarthDay»

    Таким постом у соціальній мережі «Х», який з’явився у понеділок, 22 квітня 2024 р., Папа Франциск приєднався до відзначення Дня Землі.

  • Понеділок, Квітень 22, 2024 - 15:54

    Приймаючи на аудієнції Братів християнської освіти, Папа Франциск відзначив їхнє служіння в середовищах, де мрії дітей і молоді часто розбиті важкими життєвими ситуаціями, закликаючи допомагати наново оживляти ці мрії та прямувати до їх здійснення.

     

  • Неділя, Квітень 21, 2024 - 14:39

    Також і в Неділю Доброго Пастиря не забракло молитовної солідарності Папи Франциска зі «стражденною Україною» та молитви за народи Ізраїлю та Палестини.

  • Неділя, Квітень 21, 2024 - 14:37

    У неділю Доброго Пастиря Папа Франциск, промовляючи до паломників, наголосив на тому, що віддавши на за нас своє життя, Ісус говорить нам про те, що ми для нього – цінні та незамінні.

  • Неділя, Квітень 21, 2024 - 11:41
    Приймаючи на аудієнції паломників з дієцезій Чезени-Сарсини, Савони-Нолі, Імоли і Тіволі, які прибули до Риму з нагоди 200-річчя від дня смерті Слуги Божого Пія VII, Святіший Отець підкреслив його особливі риси, як дбання про єдність, свідчення й милосердя, закликаючи наслідувати ці чесноти.
  • Неділя, Квітень 21, 2024 - 11:36
    Про значення покликання, яке живить та реалізує прагнення до щастя, ділиться думками Папа Франциск у цьогорічному посланні на Всесвітній День молитви за покликання на тему: «Покликані сіяти надію та будувати мир».
     
  • Субота, Квітень 20, 2024 - 15:16
    Зустрічаючись із членами Папського комітету історичних наук з нагоди його пленарного засідання, Святіший Отець наголосив на діалозі та шанобливому ставленні до істини.

    У суботу, 20 квітня 2024 р. Папа Франциск прийняв на аудієнції учасників пленарного засідання членів Папського комітету історичних наук, який відзначає цьогоріч 70-ліття від свого заснування. У своєму слові Святіший Отець відзначив, зокрема, міжнародний вимір і мультидисциплінарний характер Комітету.

  • Субота, Квітень 20, 2024 - 15:15
    Духовне життя, навчання, життя у спільноті та апостольська діяльність: на таких аспектах наголосив Папа Франциск, приймаючи на аудієнції у Ватикані семінаристів із двох семінарій в Іспанії, які прибули до Риму з метою паломництва до гробу святого апостола Петра.
  • Четвер, Квітень 18, 2024 - 17:19

    Від 3 до 17 квітня у Римі відбувалось навчання по роботі з травмою в Папському Салезіянському університеті. У важливій ініціативі також вдалося взяти участь трьом представницям Салезіянського ліцею «Всесвіт» у Житомирі. На завершення свого перебування у Римі вони у складі своєї групи мали зустріч зі Святішим Отцем. 

    У навчальній програмі брали участь психологи, педагоги, катехити та аніматори салезіанських спільнот з регіонів, де тривають збройні конфлікти. Серед учасників групи були священники та капелани. 

  • Четвер, Квітень 18, 2024 - 17:14

    Серед груп, що брали участь у загальній аудієнції з Папою Франциском 17 квітня 2024 р., були також священники-салезіяни разом зі своїми помічниками з-поміж мирян, що брали участь у формаційному курсі «Супроводжувати тих, кого спіткала травма», який організував Папський Салезіянський Університет, група жінок з України під проводом о. Романа Кравчика, пароха архикатедрального собору святого Юра у Львові, а також отці з Головної Управи та вищі настоятелі Василіанського Чину святого Йосафата.

  • Четвер, Квітень 18, 2024 - 14:51
    Приймаючи на аудієнції черниць Ордену Кармеліток Босих, Святіший Отець закликав їх не боятися робити відважні й ризиковані рішення та бути відкритими до діяння Святого Духа.
  • Четвер, Квітень 18, 2024 - 11:37

    Папа Франциск написав передмову до книги співробітника Державного Секретаріату, що віддає шану святому Папі Пієві Х.

    «Пій Х також був Папою, який плакав над світовою війною, якої він вважався першою жертвою, благаючи сильних світу цього відкласти зброю. Яку ж близькість я відчуваю з ним у цей трагічний час сучасного світу...», – пише Папа Франциск у передмові до книги «Данина Пієві Х. Сучасні портрети», автором якої є о. Лучіо Бонора, священник з італійського міста Тревізо, батьківщини Пія X, працівник Державного Секретаріату Святого Престолу.

Сторінки